Brödet blev iaf gott. Så jag tänkte dela med mig av receptet här.
- 50 g jäst
- ½ dl olja
- 5 dl vatten
- 1 msk sirap (jag hade mörk sirap)
- 2 tsk salt
- 3 dl havregryn (jag hade fiberhavregryn)
- 6 dl rågsikt
- 6 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke.
Värm vatten och oljan till 37 grader och häll över jästen så att jästen löser sig.
Tillsätt sirap, salt och havregryn.
Arbeta in båda mjölsorterna i degen tills den får en fin konsistens.
Låt jäsa under bakduk i 30 min
Baka ut brödet. Kan rullas till runda bullar eller skäras så dom blir fyrkantiga. (det gjorde jag)
Jag rullade ut degen till en längd, sen skar jag 25 bitar av den och la på plåten.
Pensla med vatten eller ägg och doppa i havregryn
Låt jäsa under bakduk i 30 min till.
Grädda i ugnen på 225 grader i 12-15 min
Lägger in en bild sen på hur dom såg ut..=)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar